10 Ερωτήσεις στον Καρδιοχειρουργό σας αν πρόκειται να υποβληθείτε σε στεφανιαία παράκαμψη (Bypass)

bypass

Χρειάζεται να κάνεις bypass και είναι φυσικό να αισθάνεσαι αγχωμένος. Συζητώντας με τον καρδιοχειρουργό σου το γιατί και πως γίνεται η επέμβαση, μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να το αντιμετωπίσεις με θάρρος και θετική σκέψη.

Το bypass θα σε βοηθήσει πρώτα από όλα να ανακουφισθείς από τα συμπτώματα που έχεις και τα οποία συνήθως είναι θωρακικός πόνος ή δύσπνοια. Επίσης θα βοηθήσει να επανέλθεις στις καθημερινές σου συνήθειες, χωρίς τον φόβο για ένα νέο καρδιακό επεισόδιο ή άλλα προβλήματα με την καρδιά σου.

Ξέρεις ότι είναι αναγκαίο να γίνει, όμως αισθάνεσαι ότι είναι και μια σοβαρή επέμβαση. Ο Διευθυντής Καρδιοχειρουργός του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Βασίλης Ν. Κωτσής MD, απαντά σε 10 ερωτήσεις που πιθανά θα έχεις, για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση.

Περισσότερα

Επαναιμάτωση όλων των στεφανιαίων αγγείων με Πάλλουσα Καρδιά

Ακόμα και καρδιολόγοι πιστεύουν ότι η χειρουργική των στεφανιαίων αγγείων είναι για το πρόσθιο τοίχωμα της καρδιάς και ότι είναι αδύνατο να επαναιματώσουμε το πλάγιο και κατώτερο τοίχωμα. Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως είναι εφικτό αν γίνεται από εξειδικευμένους καρδιοχειρουργούς.

Περισσότερα

Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής

Μετά από λιποθυμικό επεισόδιο διαγνώσθηκε περικαρδίτιδα και διάταση ανιούσης αορτής. Διεγχειρητικά διαπιστώθηκε διαχωρισμός και συγκεκαλυμμένη ρήξη. Έγινε αντικατάσταση ανιούσης αορτής.

Περισσότερα