Επεμβάσεις

Πάλλουσα Καρδιά

Στην κλασσική Καρδιοχειρουργική η στεφανιαία παράκαμψη (το γνωστό Bypass) πραγματοποιείται με την βοήθεια του μηχανήματος της εξωσωματικής κυκλοφορίας (on-pump CABG). Το μηχάνημα αυτό επιτρέπει στην πάλλουσα καρδιά να σταματήσει και ο χειρουργός να επιτελέσει την επέμβαση με ακρίβεια χωρίς την παρουσία αίματος, σε ακίνητη καρδιά, δηλαδή σε ακίνητο πεδίο.

Εγχείρηση Καρδιάς

Έχετε ήδη ενημερωθεί από το χειρουργό σας για την επέμβαση που θα υποβληθείτε καθώς και για τα οφέλη και το ρίσκο της επέμβασης αυτής. Η εισαγωγή σας στο νοσοκομείο γίνεται την προηγούμενη ημέρα του χειρουργείου για τις τελευταίες εξετάσεις και την προετοιμασία του χειρουργείου.

Επέμβαση Βαλβίδων

Οι βαλβίδες της καρδιάς μπορούν να υποστούν βλάβη λόγω φλεγμονής, ρευματικής νόσου ή με την πάροδο της ηλικίας. Υπάρχουν και συγγενείς βλάβες από την στιγμή της γέννησης. Οι ιστοί που σχηματίζουν τις βαλβίδες ονομάζονται γλωχίνες. Οι γλωχίνες που έχουν υποστεί βλάβη σκληραίνουν και αυξάνουν το πάχος τους από την εναπόθεση ασβεστίου ή από ουλώδη ιστό με αποτέλεσμα να γίνονται δυσκίνητες και να μην ανοίγουν όπως θα έπρεπε.

Μεσοκολπική Επικοινωνία

Είναι ένα άνοιγμα, έλλειμμα στο τοίχωμα που διαχωρίζει την αριστερή και την δεξιά κοιλία της καρδιάς. Όπως και στην μεσοκολπική επικοινωνία το αποτέλεσμα είναι ανάμιξη του οξυγονωμένου και μη αίματος με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των πνευμόνων αρχικά και μετά της ίδιας της λειτουργίας της καρδιάς.